Ananas

By admin on February 13, 2019 — 2 mins read

Een geschiedenis in opzienbarende verhalen en onverwachte ontmoetingen

Mijn debuut verscheen in januari 2019 bij Meulenhoff. Het gaat over ananas, maar ook weer niet. Hier probeer ik het bij De Wereld Draait Door uit te leggen, ondersteund met een gênant filmpje. Bij Het Parool vind je een voorpublicatie.

Meer interviews: Trouw, Noordhollands Dagblad, AD, Spijkers met Koppen, Nooit Meer Slapen, OVT, NH Radio en 5 uur Live.

Inmiddels is er een derde vierde druk en zijn ook de eerste recensies verschenen. De mooiste vind ik het verhaal dat Peter Zantingh op zijn blog plaatste.  “Je kan wel zien, hij kan écht schrijven,” zei mijn moeder daarover. Alleen is Peter een goede vriend, dus dat telt niet helemaal als recensie. Gelukkig is hij niet de enige die enthousiast is:

“En potverdorie, wat een lekker boek is Ananas. Ik wist niet dat non-fictie over ananas zo’n pageturner kan opleveren.”

De Volkskrant

“Dit boek is een verademing. Je raakt geboeid door iets wat je op voorhand weinig zei, en blijft dat.”

NRC

“Om zijn ex uit zijn hoofd te zetten, stort Lex zich argeloos in een fantastisch en verslavend avontuur dat almaar groter wordt.”

ZIN

“Nu ik het heb gelezen, kan ik nooit meer gewoon naar een ananas kijken. Met zijn geheel eigen blik op de wereld zoekt Boon de verhalen achter de feiten.”

Marjolijn de Cocq in Het Parool (Blendle-linkje)

Wie wil er nu een boek over ananas lezen? Ik zat er alvast niet op te wachten, tot ik het verhaal van Lex Boon hoorde.

“Wie wil er nu een boek over ananas lezen? Ik zat er alvast niet op te wachten, tot ik het verhaal van Lex Boon hoorde. (…) Het lijkt wel de premisse van een absurdistisch verhaal, een tale of the unexpected, maar het is ernst. En wat nog meer is, Boon slaagt erin om zijn lezer mee te sleuren in zijn onwaarschijnlijke opzet.”

De Standaard

Heb je Ananas gelezen? Ik ben blij als je een recensie wil achterlaten op Goodreads of Bol.com.

Boekpresentatie

Wie na het lezen trek heeft in een Smooth Cayenne: sorry, die heb je net gemist. In samenwerking met Elven Agri liet ik in januari een pallet Smooth Cayennes invliegen uit Tanzania, voor mijn boekpresentatie in Hudson’s Bay in Amsterdam. Ook waren er geweldige, écht rijpe, gevlogen md-2’s uit Costa Rica, geïmporteerd door S.C. van Ravenswaaij in Veenendaal. Het fantastische bier – Pineapple Weizen – kwam van Brouwerij ‘t Uiltje, na een tip van Rick Kempen van Bier&cO. Het verslag van de avond is van de onvolprezen Hans van der Beek/Schuim.

(oh, en geen zorgen, die pizza Hawaï-rotonde in Beverwijk gaat er niet komen, dat ziet de wethouder niet zitten)